Vízum, vstupní formality

Cestovní pas

Každý musí mít platný cestovní pas, jehož platnost musí být ještě nejméně 6 měsíců po návratu ze země.

Vízum

Občané ČR potřebují ke vstupu do Thajska vízum. O thajské vízum si lze zažádat na Velvyslanectví Thajska v Praze nebo na kterémkoli zastupitelském úřadě nebo konzulátu, které má Thajsko v cizině. Platnost víza trvá maximálně 60 nebo 90 dní. Vízum lze v případě nutnosti prodloužit i v Thajsku, ale pouze za poplatek. Při vystavení víza musíte mít platný cestovní pas a fotografie. Za vyřízení víza zaplatíte: za jednovstupové 600 Kč, za dvoustupové 1200 Kč. Pokud uvažujete ze země vycestovat a navštívit sousední stát a poté se do Thajska vrátit, musíte mít vízum dvouvstupové.
Existuje i možnost získat vízum až po příletu do Thajska, tzv. visa on arrival. Toto vízum má platnost pouze dva týdny a k žádosti o vízum se přikládá platný cestovní pas a jedna fotografie.

Při příletu na letišti v Bangkoku musíte vyplnit evidenční kartu se základními údaji.

Celní a devizové předpisy

Do Thajska si každý může bezcelně dovézt věci pro osobní potřebu v přiměřeném množství. Úplný zákaz pro dovoz i vývoz platí pro narkotika a pornografii. Omezený vývoz jen na povolení platí na starožitnosti, spodobnění Buddhy, na divoké a domácí zvířata. Omezený dovoz je střelných zbraní a střeliva a úplný zákaz vývozu platí u pyrotechniky.

 

Přeposlat Tisknout

Počasí

Čtvrtek 36°C Počasí pro Čtvrtek

Pondělí 36°C Počasí pro Pondělí

Dlouhodobá předpověď

Aktuální kurz měny

EUREUR = 25.63 CZK

THBTHB = 0.67 CZK

USDUSD = 21.78 CZK

Další země:
vyberte zemi...
TOPlist